Training

Home/Training

Τι είναι το Minecraft: Education Edition;

Το Minecraft: Education Edition είναι η εκπαιδευτική έκδοση του λογισμικού Minecraft: Education Edition, του δημοφιλούς παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο. Μέσα από ένα Game Based περιβάλλον οι μαθητές μελετούν μαθήματα, όπως Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική, Προγραμματισμό, κ.α. Σε αυτό το οικείο περιβάλλον οι μαθητές μελετούν, μαθαίνουν και δημιουργούν κώδικα με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
Από την επιστήμη των υπολογιστών έως την επαυξημένη πραγματικότητα, το Minecraft: Education Edition παρέχει απεριόριστες ευκαιρίες για εξερεύνηση, αφήγηση και ψηφιακή μάθηση, μέσω κατασκευής αντικειμένων και επίτευξης εργασιών.
Οι μαθητές χρησιμοποιώντας δομικά στοιχεία, κατανοούν τον τρόπο που λειτουργούν τα όργανα του σώματος, οι χημικές αντιδράσεις κ.α., διατυπώνουν αλγόριθμους και προγραμματίζουν σε ένα οπτικό περιβάλλον. Επιπλέον, κατασκευάζουν και εξερευνούν στα πλαίσια ενός διασκεδαστικού και γνώριμου περιβάλλοντος.

Το Minecraft: Education Edition χρησιμοποιείται από χιλιάδες σχολεία ανά τον κόσμο, σε όλες τις τάξεις από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο. Τόσο ο μαθητής, όσο και ο εκπαιδευτικός, αλλά και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δραστηριότητες από προσομοιώσεις λειτουργίας ψηφιακών κυκλωμάτων, περιοχές γεωγραφικού ενδιαφέροντος, χάρτες χημικών στοιχείων του περιοδικού πίνακα, αντικείμενα βιολογικού ενδιαφέροντος, μέχρι και κτίρια ενός αρχαίου πολιτισμού μιας χώρας.

Οι μαθητές με την χρήση του Minecraft: Education Edition αποκτούν μία πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό και κατανοούν τις βασικές του έννοιες μέσα από το παιχνίδι. Πρόκειται για έναν ανοιχτό κόσμο, ο οποίος προωθεί τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων.

Οι μαθητές προσελκύονται από το Minecraft: Education Edition, μιας και έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον, με λίγους και απλούς κανόνες. Χτίζουν τους δικούς τους ασφαλείς χώρους, γεγονός το οποίο τους ενθαρρύνει να περιηγηθούν στον “έξω” κόσμο και να ρισκάρουν. Βιώνουν την εμπειρία της περιπέτειας και την ελευθερία της ανακάλυψης. Τέλος, αποφασίζουν πότε θα “καταστρέψουν” αυτό που δημιούργησαν.

Τι είναι ο προγραμματισμός στο Minecraft: Education Edition;

Ο προγραμματισμός στο Minecraft: Education Edition είναι σαν να αποκτούμε υπερδυνάμεις. Πολλοί είναι ήδη εξοικειωμένοι με το πώς λειτουργεί κανονικά το Minecraft: Education Edition. Η προοπτική χρήσης κώδικα για την αυτοματοποίηση κουραστικών εργασιών, όπως η εξόρυξη ή η κοπή δέντρων, προσφέρει εξαιρετικά κίνητρα στους μαθητές και η δυνατότητα να δούμε αμέσως τα αποτελέσματα του κώδικα που γράψαμε στον κόσμο του Minecraft: Education Edition είναι απίστευτα δυνατή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν επίπεδο κόσμο για αρχή και καθώς θα μαθαίνουμε να πειραματιζόμαστε, θα διαπιστώνουμε την πρόοδό μας οπτικά στον κόσμο ως μια σειρά διαφορετικών φυσικών έργων και κατασκευών.

Τι είναι το Code Builder και το MakeCode;

Το Code Builder είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους μαθητές να μάθουν προγραμματισμό. Το Microsoft MakeCode είναι ένας editor προγραμματισμού στο Code Connection, που επιτρέπει να γράφουμε κώδικα με δύο γλώσσες προγραμματισμού: Block ή JavaScript.

  • Προγραμματισμός με Block εντολές – ένας εύκολος τρόπος για να μάθεις. Είναι σαν να χρησιμοποιείς κομμάτια πάζλ.
  • Προγραμματισμός με JavaScript – μια γλώσσα που βασίζεται σε κείμενο με γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Είναι μία από τις πιο διάσημες γλώσσες προγραμματισμού παγκοσμίως.

Περιεχόμενα Εκπαίδευσης:

Πρακτικές και εκπαιδευτικά εργαλεία για την ενσωμάτωση του Minecraft: Education Edition στην τάξη.
Διαφορετικές ρυθμίσεις, λειτουργίες και τρόποι παιχνιδιού.
Πρακτικές για εξερεύνηση, αφήγηση και ψηφιακή μάθηση, μέσω κατασκευής αντικειμένων και επίτευξης εργασιών.

Πώς να δημιουργήσουμε & να ρυθμίσουμε έναν ψηφιακό «κόσμο» για πολλούς μαθητές ταυτόχρονα.
Δραστηριότητες project based learning για αξιοποίηση από τους εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη, σε όλα τα μαθήματα.
Coding & Minecraft: Education Edition.
Πώς αξιοποιούμε το “Minecraft Kit” στην τάξη μας και πώς η διδασκαλία γίνεται εύκολη και διασκεδαστική.

Διάρκεια
4 ώρες

*Η εκπαίδευση μπορεί να υλοποιηθεί με επιδότηση ΛΑΕΚ (0,24%)

 

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε, το 98% των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι η επίλυση προβλημάτων είναι η κορυφαία δεξιότητα που μαθαίνουν οι μαθητές από το Minecraft: Education Edition. Επιπλέον, οι μαθητές σημείωσαν σημαντικές βελτιώσεις ως προς τη δημιουργικότητα, την αποτελεσματικότητα, τις δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής, τη συνεργασία και την υπολογιστική σκέψη. Συμπερασματικά, η «υποστηριζόμενη, σχολική και σκόπιμη χρήση» του Minecraft: Education Edition οδηγεί πραγματικά σε σημαντικά μαθησιακά αποτελέσματα.