Λίγα λόγια για τα TECHNOkids

Home/Λίγα λόγια για τα TECHNOkids

Λίγα λόγια για τα TECHNOkids

Τα TECHNOkids είναι ένας διεθνής εκπαιδευτικός φορέας, που κατευθύνει τους μαθητές στη σωστή χρήση των Νέων Τεχνολογιών με τις μεθόδους των Project & Game Based Learning και εμπεριέχουν δραστηριότητες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) & ICT (Information and Communications Technology).

Από το 1993, στον Καναδά, εκπαιδευτικοί, παιδοψυχολόγοι και τεχνικοί πληροφορικής μελετούν και αξιολογούν όλα τα νέα δεδομένα στον τομέα της πληροφορικής και της εκπαίδευσης, με σκοπό τη δημιουργία πρωτοποριακών τεχνολογικών – διαθεματικών ενοτήτων. Η εκπαιδευτική μέθοδος διδάσκεται με επιτυχία σε περισσότερα από 5.000 σχολεία σε 32 χώρες. Στην Ελλάδα, η μεθοδολογία TECHNOkids εφαρμόζεται με επιτυχία από το 1997 σε περισσότερα από 75 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με συνολική δυναμική μεγαλύτερη των 15.000 μαθητών.

Οι ενότητες TECHNOkids απασχολούν δημιουργικά τους μαθητές και τους εξοικειώνουν με τα επαγγέλματα, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία στην καθημερινότητα. Γίνονται Αρχιτέκτονες, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Ανταποκριτές, Συγγραφείς, Ταξιδιωτικοί Πράκτορες, Δημοσιογράφοι – Bloggers και μαθαίνουν ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ αξιοποιείται η τεχνολογία σε κάθε επάγγελμα. Μέσα από αυτή τη δημιουργική απασχόληση, τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, προσανατολίζονται επαγγελματικά και κατανοούν επαγγελματικές έννοιες από μικρή ηλικία.

Πρόσφατα η εταιρεία μας ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την Microsoft ως Authorized Education Partners και Global Training Partners, μια διάκριση που μας δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσουμε εκπαιδεύσεις προς εκπαιδευτικούς φορείς στις νέες τεχνολογίες και στα ακαδημαϊκά προϊόντα της Microsoft.

Τι είναι τα Technokids;

Τα τεχνολογικά projects των TechnoKids είναι καθοδηγούμενο εκπαιδευτικό υλικό που εφαρμόζει μια διεπιστημονική, project & game based προσέγγιση στη μάθηση. Το σημαντικό στη μέθοδο αυτή είναι η δυναμική του σχεδίου προσέγγισης στη μάθηση. Με κίνητρο τη θεματολογία, που εστιάζει στα προσωπικά ενδιαφέροντα, στις εμπειρίες και στα βιώματα, ο κάθε μαθητής δημιουργεί τη δική του ξεχωριστή εργασία. Οι δραστηριότητες υποστηρίζουν τη STEM εκπαίδευση και έχουν σχεδιαστεί για την επίτευξη τόσο των τεχνολογικών, όσο και των ακαδημαϊκών στόχων για μια συνεχή ανακάλυψη του κόσμου των επιστημών…

Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, ο οποίος ορίζει τον τεχνολογικό στόχο, οι μαθητές ανακαλύπτουν, δημιουργούν, πειραματίζονται με προγράμματα και δραστηριότητες (STEM & ICT) προσαρμοσμένες στην ηλικία τους. Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνουν εργασίες βασισμένες σε δραστηριότητες της πραγματικής ζωής και στα ατομικά ενδιαφέροντά τους, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν όλοι τις ίδιες τεχνολογικές δεξιότητες. Τα τεχνολογικά projects των TechnoKids μπορεί να τα αξιοποιήσει ένας καθηγητής νέων τεχνολογιών στο μάθημα της πληροφορικής, ένας δάσκαλος σε ένα διαθεματικό project κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ή ακόμα και ένας νηπιαγωγός στην αίθουσα του νηπιαγωγείου.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται;

Το κάθε Project περιλαμβάνει:

Εγχειρίδιο καθηγητή • Βιβλίο μαθητή • Ψηφιακά Αρχεία • Επικοινωνιακό Υλικό

Η Αποστολή μας…

Αποστολή μας είναι να συνδυάσουμε την τεχνολογία με την εκπαίδευση και να εφοδιάσουμε τα παιδιά μας με νέες δεξιότητες, που απαιτούνται από κάθε «ψηφιακό πολίτη».