Γυμνάσιο

Home/Γυμνάσιο

Τα Technokids στο Γυμνάσιο
Λίγα λόγια για την πιστοποίηση Microsoft Office Specialist

Η πιστοποίηση Microsoft® Office Specialist είναι η κορυφαία απόδειξη γνώσεων των εφαρμογών Microsoft® Office με παγκόσμια εμβέλεια και αναγνώριση. Αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο με πάνω από 2.000.000 εξετάσεις ετησίως. Η πιστοποίηση Microsoft® ενδυναμώνει τους μαθητές της με όλες εκείνες τις δεξιότητες, στην χρήση εφαρμογών του Microsoft Office, που απαιτούνται στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο (πρόγραμμα Erasmus), αλλά και σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Η εξέταση είναι διαδικτυακή και έχει διάρκεια 50 λεπτά. Οι μαθητές, οι οποίοι θα λάβουν βαθμολογία άνω των 700/1000 αποκτούν την πιστοποίηση Microsoft Office Specialist και αυτόματα το δικό τους επαγγελματικό προφίλ στην Certiport – VUE Pearson, τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποιήσεων παγκοσμίως.

Αποκτώντας μία πιστοποίηση Microsoft Office Specialist οι μαθητές:

  • Έχουν ακριβή αντίληψη του επιπέδου των γνώσεών τους
  • Αποκτούν πιστοποιήσεις διεθνώς αναγνωρισμένες και με κύρος
  • Αποδεικνύουν τις ικανότητές τους στις νέες τεχνολογίες
  • Αναγνωρίζονται από τους καθηγητές τους και την μαθητική κοινότητα
  • Προετοιμάζονται για το πανεπιστήμιο και τη μελλοντική τους καριέρα
  • Ξεκινούν μία επαγγελματική πορεία βασισμένη στις δεξιότητες εφαρμογών Microsoft
  • Κατοχυρώνουν ένα απαραίτητο εφόδιο για τη συμπλήρωση του Portfolio, για μαθητές IB και για όσους επιλέγουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.


Λίγα Λόγια για το Πρωτάθλημα:

Το Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας παγκόσμιος μαθητικός διαγωνισμός, ο οποίος διεξάγεται για 19η συνεχή χρονιά υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών στις εφαρμογές του Office. Η χώρα μας εκπροσωπείται κάθε χρόνο από 3 μαθητές, οι οποίοι διακρίνονται στον πανελλήνιο τελικό του διαγωνισμού. Οι μαθητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες και τους χαμηλότερους χρόνους ολοκλήρωσης των εξετάσεων, προσκαλούνται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό και να διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου χρήστη των εφαρμογών του Microsoft Office σε όλο τον κόσμο! Στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα “Microsoft Office Specialist”, συμμετείχαν 134 χώρες. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα “Microsoft Office Specialist”, απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές και φοιτητές ηλικίας δεκατριών (13) έως και είκοσι δύο (22) ετών.

Εκπαιδευτικό υλικό: 

  • 1 βιβλίο προετοιμασίας για κάθε ενότητα πιστοποίησης, που περιλαμβάνει θεωρία, ορολογία και ασκήσεις.
  • 1 εκπαιδευτικό project Technokids, για κάθε ενότητα πιστοποίησης.

Συνοπτικός Πίνακας ενοτήτων ΤΕΕΝ (Γυμνάσιο)