Ιστορικό

Πως ξεκίνησαμε…

Το 1993 τα Technokids Canada, συνεργάζεται με το «John Knox Christian School (JKCS)» στο Οντάριο, για την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών πληροφορικής στα σχολεία. Αρχικά, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί των Technokids έκαναν τα μαθήματα στο συγκεκριμένο σχολείο. Αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουν και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα σπουδών σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταστεί κατάλληλο για κάθε  σχολικό περιβάλλον. Στην πορεία, η ακαδημαϊκή ομάδα των Technokids εκπαίδευσε τους δάσκαλους του «JKCS» και ανέλαβαν αυτοί να εφαρμόσουν την μεθοδολογία Technokids στο μάθημα της πληροφορικής.sign

Έκτοτε, τα Technokids Canada εξακολουθούν να συνεργάζονται και να διατηρούν ένα γραφείο μέσα στο σχολείο  «JKCS», ακριβώς δίπλα στο εργαστήριο υπολογιστών. Αυτό επιτρέπει στην ομάδα ανάπτυξης του προγράμματος σπουδών να παρατηρεί καθημερινά τα παιδιά που μαθαίνουν Η/Υ με το σύστημα Technokids, έχοντας έτσι την δυνατότητα να βελτιώνουν συνεχώς τη μεθοδολογία και να τη προσαρμόζουν στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις.  Αυτή η στενή σχέση της ακαδημαϊκής ομάδας Technokids, των δασκάλων που εφαρμόζουν την μεθοδολογία καθώς και των μαθητών, διαφοροποιεί το σύστημα Technokids και το κάνει να ξεχωρίζει.

 

Σήμερα…

Περισσότεροι από 500.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο είναι “Technokids”. Η μεθοδολογία Technokids χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς σε σχολεία και σε εκπαιδευτικά κέντρα παγκοσμίως. Οι μαθητές που προετοιμάζονται για τον ψηφιακό κόσμο δεν είναι μόνο στον Καναδά, αλλά και σε Ηνωμένες Πολιτείες,  Ελλάδα, Νότια Αφρική, Αίγυπτο, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα εκπαιδεύονται με την μέθοδο Technokids Project Based Learning περισσότεροι από 18.000 μαθητές ετησίως, σε πάνω από 70 ιδιωτικά σχολεία. Η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός που εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν τη μέθοδο στο μάθημα τους, συνιστούν για τα «Technokids» την πιο ουσιαστική απόδειξη για την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού της προγράμματος.

Τα Technokids έχουν μπει δυναμικά στο χώρο της εκπαίδευσης της πληροφορικής, φέρνοντας έναν «αέρα πρωτοπορίας» και ζωντάνιας. Μετά από 20 χρόνια εφαρμογής του προγράμματος πιστεύουμε ακράδαντα  ότι μπορεί να γίνει το πλέον κατάλληλο για το σχολείο σας, να ενισχύσει τον σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού και να απογειώσει τις επιδόσεις των μαθητών σας.

Τα Technokids με ευσυνειδησία προετοιμάζουν την νέα γενιά να ενταχθεί με επιτυχία στον παγκόσμιο «επαγγελματικό χάρτη», ανοίγοντας της διεθνείς ορίζοντες.