Δράσεις Technokids

Home/Συνεργάτες/Δράσεις Technokids

Εκπαιδευτικές Δράσεις Technokids

[youtube id=”qylST04nZzc” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=””]

H Cosmote στα πλαίσια του συνολικού προγράμματος, της 3η ενέργειας «O κόσμος μας, εσύ.»: Στήριξη Ακριτικών Περιοχών, διοργάνωσε σεμινάρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε συνεργασία με τα Technokids. Τα Technokids ανέλαβαν την οργάνωση και την υλοποίηση των μαθημάτων για παιδιά και ενήλικες, στις δυο ακριτικές περιοχές Πρέσπες και Σαμοθράκη.

Όλοι οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασικής εκπαίδευσης, 12 ωρών όπου μετά το πέρας των μαθημάτων παρέλαβαν Βεβαίωση παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος Technokids.

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον και έντονη θέληση στην εξέλιξη των δεξιοτήτων τους, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εκπαιδεύτηκαν με επιτυχία, συνολικά και στις δυο ακριτικές περιοχές περισσότερα από 270 άτομα.

Τα Technokids έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις των εποχών μας και τις ανάγκες των εκάστοτε περιοχών, προσάρμοσε το εκπαιδευτικό υλικό για να πετύχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, καλύτερης διεύρυνσης των γνώσεων στο περιορισμένο χρονικό διάστημα 12 ωρών.

Ευχαριστούμε την Cosmote που μας εμπιστεύτηκε ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο έργο όπου μέσα από έναν συνεχές αγώνα καταφέραμε να δείξουμε την αξιοπιστία μας και τον επαγγελματισμό μας ως εταιρεία.

Τα Technokids στα πλαίσια της κοινωνικής – εταιρικής ευθύνης στηρίζουν έμπρακτα τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο. Ο «Κρίκος Ζωής» ξεκίνησε την διαδρομή του το 2005 με σκοπό την παροχή βοήθειας, στήριξης και φροντίδας στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και μέχρι σήμερα χρόνο με τον χρόνο ο σκοπός έγινε έργο σημαντικό γιατί το αγκάλιασαν και το υποστήριξαν ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας.

Το έργο τους αφορά κυρίως προσφορά τροφίμων σε όποιον έχει σιτίστηκες ανάγκες και επεκτείνεται στην κάλυψη και άλλων αναγκών όπως ρουχισμού, οικιακού αναγκαίου εξοπλισμού, διδάκτρων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.λ.π. Επίσης, στηρίζουν κοινωφελή ιδρύματα όπως, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, ειδικά σχολεία, κέντρα αγάπης, κέντρα περίθαλψης παιδιών με αναπηρία, κ.λ.π.

Πιστεύουμε ότι η προσφορά, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός ταυτίζονται με την αγνότητα της παιδικής ψυχής.

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κρίκος Ζωής και τα Technokids συνεχίζουν μαζί μια φιλόδοξη προσπάθεια και ζητούν την υποστήριξή σας. Στόχος μας είναι η συγκέντρωση τροφίμων σε τακτά χρονικά διαστήματα και η προσφορά τους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Ενδεικτικά θα θέλαμε να αναφέρουμε, την έκταση που λαμβάνει χώρα του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Κρίκος Ζωής» :

  • Καθημερινή σίτιση 1200 Απόρων στα Κέντρα Αγάπης Αθήνας-Πειραιά
  • Συμπαράσταση σε 50 άπορες οικογένειες, με προσφορά τροφίμων σε μηνιαία βάση
  • Προσφορά του Πασχαλινού γεύματος για τους άπορους του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων
  • Συμπαράσταση οικονομικής βοήθειας σε άπορες οικογένειες με την κάλυψη διαφόρων υποχρεώσεών τους (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενοίκια, δίδακτρα, είδη ρουχισμού)
  • Κάλυψη διαφόρων αναγκών αστέγων συνανθρώπων μας
  • Οικονομική ενίσχυση του έργου για τα παιδιά της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
  • Κάλυψη των αναγκών ρουχισμού και ύπνου με την προσφορά 17 στρωμάτων για τα παιδιά του ΛΕΙΡΙΟΥ Ιδρύματος «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
  • Προσφορά τροφίμων, δώρων και ρουχισμού στα Γηροκομεία Αγίων Αποστόλων Καλλιθέας, Αγίου Σώστη Νέας Σμύρνης και Αγίου Παντελεήμονος στη Δραπετσώνα
  • Σίτιση 2000 απόρων παιδιών που φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης της Νίκαιας

Τα διεθνή κέντρα εκμάθησης υπολογιστών TECHNOKIDS σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΚΡΙΚΟ ΖΩΗΣ έθεσαν σε λειτουργία το πρώτο παράρτημα TECHNOKIDS στο ορφανοτροφείο της Αγίας Άννας.

Φέτος τα διεθνή κέντρα εκμάθησης υπολογιστών Technokids Technoplus συμπληρώνουν 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των 10 αυτών ετών, βασικός στόχος τους υπήρξε η ανάδειξη της σπουδαιότητας χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή και των δυνατοτήτων που προσφέρει η ορθή χρήση του από μικρούς και μεγάλους.

Η δημιουργία παραρτημάτων Technokids μέσα σε ορφανοτροφεία αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια που στόχο έχει να κάνει πραγματικότητα το όνειρο πολλών παιδιών που ζουν σε ορφανοτροφεία. Το όνειρο για την αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης μέσα στο ορφανοτροφείο δεν μπορούσε παρά να συγκινήσει την κοινότητα των Technokids Technoplus και το σύλλογο Κρίκο Ζωής που αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο αυτό δικό τους. Η δημιουργία παραρτημάτων Technokids μέσα σε ορφανοτροφεία, όπου παιδαγωγοί των Technokids θα εκπαιδεύουν τα παιδιά του ορφανοτροφείου αποτελεί την εκπλήρωση αυτού του ονείρου. Στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα έχουμε ανάγκη τη βοήθεια όλων.
Σας ευχαριστούμε που συμμετέχετε στα όνειρά μας.

Φιλανθρωπικό Έργο Technokids

Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κρίκος Ζωής. Πώληση Γούρι 2009 το οποίο συνοδεύει την περσινή Χάρτινη Μπάλα μέσα στα κέντρα Technokids για να στολίσουν το δεντράκι της αγάπης των Technokids με σκοπό τα χρήματα που θα μαζευτούν να καλύψουν μέρος των λειτουργικών εξόδων του φιλανθρωπικού έργου του Συλλόγου.
Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κρίκος Ζωής. Δημιουργία παραρτημάτων Technokids μέσα σε ορφανοτροφεία, παρέχοντας εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες μας. Διάθεση παλαιών υπολογιστών, οι οποίοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, περιφερειακά κ.α. από τα κέντρα Technokids. Πώληση Χάρτινης Μπάλας μέσα στα κέντρα Technokids για να στολίσουν το δεντράκι της αγάπης των Technokids με σκοπό τα χρήματα που θα μαζευτούν να καλύψουν μέρος των λειτουργικών εξόδων του φιλανθρωπικού αυτού εγχειρήματος. Ποσό που μαζεύτηκε: 855 €
Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κρίκος Ζωής. Συγκέντρωση τροφίμων, είδη ξηράς τροφής, γάλατα, όσπρια, ζάχαρη σε τακτά χρονικά διαστήματα και προσφορά τους σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται σε ειδικό κουτί που υπάρχει σε κάθε Technokids στην πόλη της Αθήνας.
Φιλανθρωπικό ίδρυμα ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ. Πώληση αστεριών ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ μέσα στα κέντρα Technokids συμμετέχοντας στην εκδήλωση το ‘’Δέντρο της Ευχής’’ τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την πραγματοποίηση ευχών παιδιών που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους. Ποσό που μαζεύτηκε: 1.545,32 € Το ποσό διατέθηκε στην ευχή της μικρής Σοφίας που ήθελε να επισκεφτεί την Euro Disney.
Φιλανθρωπικό ίδρυμα ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ. Πώληση αστεριών ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ μέσα στα κέντρα Technokids συμμετέχοντας στην εκδήλωση το ‘’Δέντρο της Ευχής’’ τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την πραγματοποίηση ευχών παιδιών που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους. Ποσό που μαζεύτηκε: 2.050 €