Τι είναι το Technokids Computer Curriculum;

Το Technokids Computer Curriculum είναι μια συλλογή από τεχνολογικά projects που βασίζονται στην μέθοδο Project Based Learning και είναι ένα σύνολο διαφορετικών θεματικών δραστηριοτήτων . Τα επίπεδα χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού και είναι τα εξής:

Levels +camp

  • Tot : Νηπιαγωγείο
  • Junior: Α’ Β’ Γ’ δημοτικού
  • Senior: Δ’ Ε’ ΣΤ’ δημοτικού
  • Teen : Γυμνάσιο
  • Camp: Καλοκαιρινές δραστηριότητες

 


Τι είναι Τεχνολογικό project;

Τι σημαίνει Project Based Learning;

Τι είναι teacher guide- εγχειρίδιο δασκάλου;

Τι είναι student workbook-τετράδιο εργασιών μαθητή;

Ποιοι τεχνολογικοί τομείς διδάσκονται;

Ποιο λογισμικό χρησιμοποιείται;

Πόσο χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ένα τεχνολογικό project;

Τα τεχνολογικά projects ενσωματώνονται στα μαθήματα του σχολείου:

Προσωπικές Ικανότητες

Τα πλεονεκτήματα των Technokids Technology Projects:

 

Ενδεικτικές Ενότητες

TECHNOPC (ΤΟΤ για παιδιά 4 – 6 ετών)

technopcΣτην ενότητα αυτή οι μαθητές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα μέρη του υπολογιστή και να ακολουθούν τους κανόνες σχετικά με τη σωστή χρήση του υπολογιστή. Εξοικειώνονται με την κίνηση του ποντικιού. Χρησιμοποιούν το ποντίκι για να κάνουν μονό και διπλό κλικ . Ανακαλύπτουν τις διαστάσεις της οθόνης και πως οδηγούν το ποντίκι τους στην ζητούμενη θέση. Ζωγραφίζουν με ενθουσιασμό τον ήρωα μας τον Kido ολοκληρώνοντας τις κατάλληλες εργασίες για την ηλικία τους. Με την ολοκλήρωση της ενότητας, θα λάβουν την «Άδεια Χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή».

TECHNOBiz (Junior για παιδιά 6 – 9 ετών)

technobiz Στην ενότητα αυτή, οι μαθητές γίνονται διευθυντές του εργοστασίου καραμελών Yum  Yum. Αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μείωσης πωλήσεων καραμελών. θα  πραγματοποιήσουν μία μελέτη για τις προτιμήσεις των πελατών στα χρώματα  καραμελών. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους θα καταγράψουν σε ένα φύλλο εργασίας  του Microsoft Excel. Οι μαθητές μαθαίνουν τη διαδικασία της αυτόματης άθροισης για να  υπολογίζουν γρήγορα τα σύνολα των αποτελεσμάτων τους. Στη συνέχεια, θα  δημιουργήσουν μια αναφορά με τα αποτελέσματα της έρευνας στο Microsoft Word. Έτσι,  θα ολοκληρωθούν οι δραστηριότητες της ενότητας TechnoBiz.

TECHNOEzine (Senior για παιδιά 9 – 12 ετών)

EZINE  Στην ενότητα αυτή οι μαθητές παίρνουν το ρόλο των δημοσιογράφων και θα    δημιουργήσουν ένα διαδραστικό περιοδικό. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις τεχνικές    μορφοποίησης του Microsoft Word και ετοιμάζουν ένα περιοδικό με εξώφυλλο, κριτική      ταινιών, μουσικά άρθρα και άρθρα για τις νέες τάσεις. Θα προσθέσουν στο περιοδικό τους  υπερσυνδέσεις για να μπορούν να έχουν εύκολη μετάβαση από τo ένα άρθρο στο άλλο.  Τέλος, θα παρουσιάσουν το άρθρο τους στους γονείς και στους συμμαθητές τους.

TECHNOSpecialist (Teen για παιδιά 12 – 16 ετών)

technospecialistΣε αυτή την ενότητα οι μαθητές εργάζονται για μία εταιρεία που παράγει και πουλάει ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Γνωρίζουν όλα τα εσωτερικά μέρη του υπολογιστή, μαθαίνουν για τις συσκευές αποθήκευσης, κατανοούν όρους όπως CPU, RAM και ROM και ετοιμάζουν παρουσιάσεις για να επικοινωνήσουν σε πελάτες την αναγκαιότητα αγοράς ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το λειτουργικό σύστημα στο οποίο θα δουλέψουν οι μαθητές είναι τα Windows και το πρόγραμμα που θα δημιουργήσουν τις παρουσιάσεις τους είναι το Power Point τελευταίας έκδοσης.

TECHNOTribute (Camp)

tributeΠοιος νομίζεις ότι είναι αντάξιος να του αποδόσεις «φόρο τιμής»;
Κάθε καλοκαίρι οι μαθητές αφιερώνουν μια εβδομάδα για να κάνουν έρευνες και να συλλέξουν πληροφορίες από το Internet για ένα λαμπερό πρόσωπο. Θα μαζέψουν εικόνες, τραγούδια βιογραφικά στοιχεία και θα τα παρουσιάσουν στο Microsoft Power Point. Στο τέλος της εβδομάδας θα την ανεβάσουν στο Internet για να την θαυμάσουν όλοι!