Πως ξεκίνησαμε…

Το 1993 η Technokids Καναδά, συνεργάζεται με το «John Knox Christian School (JKC
S)» στο Οντάριο, για την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών πληροφορικής στα σχολεία. Αρχικά, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί της Technokids έκαναν τα μαθήματα στο συγκεκριμένο σχολείο. Αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουν και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα σπουδών σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταστεί κατάλληλο για κάθε  σχολικό περιβάλλον. Στην πορεία, η ακαδημαϊκή ομάδα των Technokids εκπαίδευσε τους δάσκαλους του «JKCS» και ανέλαβαν αυτοί να εφαρμόσουν την μεθοδολογία Technokids στο μάθημα της πληροφορικής.sign

Έκτοτε, η Technokids Καναδά εξακολουθεί να συνεργάζεται και να διατηρεί ένα γραφείο μέσα στο σχολείο  «JKCS», ακριβώς δίπλα στο εργαστήριο υπολογιστών. Αυτό επιτρέπει στην ομάδα ανάπτυξης του προγράμματος σπουδών να παρατηρεί καθημερινά τα παιδιά που μαθαίνουν Η/Υ με το σύστημα Technokids, έχοντας έτσι την δυνατότητα να βελτιώνουν συνεχώς το πρόγραμμα και να το προσαρμόζουν στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις.  Αυτή η στενή σχέση της ακαδημαϊκής ομάδας Technokids, των δασκάλων που εφαρμόζουν την μεθοδολογία καθώς και των μαθητών, διαφοροποιεί το σύστημα Technokids και το κάνει να ξεχωρίζει.

Σήμερα…

sign GRΠερισσότεροι από 500.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο είναι “Technokids”. Το σύστημα Technokids χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς στα σχολεία και στα εκπαιδευτικά κέντρα παγκοσμίως. Οι μαθητές που προετοιμάζονται για τον ψηφιακό κόσμο δεν είναι μόνο στον Καναδά, αλλά και σε Ηνωμένες Πολιτείες,  Ελλάδα, Νότια Αφρική, Αίγυπτο, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ιαπωνία,
Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα εκπαιδεύονται με την μέθοδο Project Based Learning περισσότερα από 5.000 παιδιά κάθε χρόνο. Επίσης, από την τρέχουσα σχολική χρονιά, πολλά ιδιωτικά σχολεία, εντάσσουν το σύστημα εκμάθησης πληροφορικής Technokids στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις υπηρεσίες τους. Η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός που εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν τη μέθοδο στο μάθημα τους, συνιστούν για την «Technokids» την πιο ουσιαστική απόδειξη για την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού της προγράμματος.
Τα Technokids έχουν μπει δυναμικά στο χώρο της εκπαίδευσης της πληροφορικής, φέρνοντας έναν «αέρα πρωτοπορίας» και ζωντάνιας. Μετά από δεκαπέντε χρόνια εφαρμογής του προγράμματος πιστεύουμε ακράδαντα  ότι μπορεί να γίνει το πλέον κατάλληλο για το σχολείο σας, να ενισχύσει τον σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού και να απογειώσει τις επιδόσεις των μαθητών σας.

Τα Technokids με ευσυνειδησία προετοιμάζουν την νέα γενιά να ενταχθεί με επιτυχία στον παγκόσμιο «επαγγελματικό χάρτη», ανοίγοντάς της διεθνείς ορίζοντες.